Comunicació corporativa per a principiants

Fa un parell d’anys ( o potser tres ja)  Caro Alvira y Anna Parnau, directores de l’agència de comunicació Oh la là! , especialistes en consultoria estratègica de comunicació, comunicació 2.0, gestió de xarxes socials, comunicació corporativa, formació…entre moltes altres coses, van elaborar un “manual de comunicació corporativa per a principiants” per a totes aquelles persones que vulguin iniciar-se en la comunicació corporativa.

Com bé diu el títol del manual, està molt bé per a aquelles persones que, sense estudis previs en la matèria de comunicació, vulguin passar a l’acció tenint les coses clares.

El manual està dividit en 4 blocs:

Imatge corporativa. La imatge que percebem, que vindrà donada per molts factors, molts no controlables i altres controlables (com logotip, pàgina web, decoració i distribució del material al l’establiment, targetes…), consells perquè el públic es senti identificada amb la nostra imatge corporativa.(captació)

Online. Si no estàs a internet, no existeixes, has d’estar on tens el públic. Ens donen alguns consells per a la pàgina web, blog i presència a les xarxes socials.

Gabinet de premsa. Aconseguir que la teva empresa aparegui en els mitjans de comunicació sense pagar per això, sinó perquè al periodista li sembli interessant mencionar-te (com a exemple, com a cas pràctic …).

Relacions públiques. Les persones que s’encarreguen d’identificar tots els públics i estar en contacte amb ells de forma bidireccional adequant el missatge a cada un d’ells. A través d’això s’aconseguiran patrocinis, col · laboracions socials, cessió d’instal · lacions …

A molts us pot semblar una informació molt bàsica per a la comunicació d’una empresa, però hem de tenir en compte que, avui dia, 2013, encara hi ha molta gent que no aplica ni un 2% en pensar estratègies, simplement, per donar-se a conèixer fora del seu entorn habitual.

Aquí us deixo l’enllaç en català (o si ho voleu, en castellà) i jutgeu vosaltres mateixos!!En el seu dia, a mi em va anar bé per perfilar una mica més, els meus objectius. 😉

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: