Com ens comuniquem a través de la mirada?

Amb l’expressió facial transmetem molts estats d’ànims i emocions. Bàsicament s’utilitza per regular la interacció i per reforçar o emfatitzar el contingut del missatge adreçat al receptor.

Amb tota la varietat d’emocions que podem sentir, i combinant-les entre elles, podem aconseguir un gran ventall d’expressions disponibles per comunicar-nos.

N’hi ha que diuen que el rostre es pot dividir en tres àrees:

1.- Celles i front                     2.- Ulls i parpelles                           3.- nas, pòmuls, boca, barbeta

Personalment penso que l’1 i el 2 estan interrelacionats. Us heu trobat mai una expressió ocular sense celles?segur que si, però no es el mateix. Les celles, i sobretot el les dones, ens pot donar molt de joc en una primera presa de contacte (sorpresa, por, disgust, felicitat, tristesa, amor…) Unes celles més arrodonides ens poden donar a entendre que és una persona més propera, afable…en canvi, una persona amb unes celles més arquejades, amb puntes sortints ens pot donar a entendre que es una persona més passional, més activa i amb més caràcter.

Però els ulls son la part principal, capten l’atenció dels demés, son els que transmeten les emocions, marquen les pautes de les relacions i envien les senyals amb un significat concret (sedueixen, admiren, ordenen, estimen…)

Funcions de la mirada:

– La dilatació de les pupiles i els ulls brillants:  l’adaptació de les pupiles en cada situació emocional o per un canvi sobtat de llum, no es pot controlar conscientment. Això ens ha passat a més d’un quan ha vist alguna cosa o algú que li agrada, es molt difícil de controlar aquests estats primaris, ja que son actes involuntaris.

– La mirada en les converses: Ens serveis per regular les intervencions. Ens fa marcar el ritme d’una conversa i la comprensió de l’oient.

Es important el fet de mirar als ulls, moltes vegades estem acostumats a mirar a un altre lloc mentre estem tenint una conversa, i el que transmetem quan fem això, es falta d’interès. Cal mirar al nostre interlocutor, per veure les reaccions, mostrar interès pel que diu i, bàsicament, per educació.

– El moviment ocular: El moviment dels ulls ens indiquen les característiques del pensament que te una persona en aquell moment.

significat-dels-moviments-oculars

– Els ulls comencen a mirar cap a la dreta: la persona està accedint als seus bancs de memòria; Què significa això …? que està recordant experiències.

– Els ulls es dirigeixen a l’esquerra:estem presenciant un procés creatiu, el cervell està en plena gestació.

Però la cosa no queda aquí, Segons l’orientació cap amunt o avall de la mirada, podem determinar el tipus d’informació que s’està processant (visual, auditiva o cinestèsica):

– A dalt ia l’esquerra: Processos cognitius Visuals / Creatius. Exemple:L’altre dia vaig veure ni més ni menys que Una vaca amb potes roses!recorrent a la seva creativitat visual …  els seus ulls d’assegurança es van moure en aquesta direcció.

– Cap a l’esquerra: Auditius / Creatius. Com sonaria el rugit d’un lleó … sota l’aigua?

– A baix a l’esquerra: Orientar els ulls cap a aquesta àrea vol dir que estem en mode “conversa interna

– Cap amunt i a la dreta: Visual / memorística, estem recordant imatges, potser de la nostra infantesa …

– Cap a la dreta: Auditiva / memorística. Recordem sons enregistrats al nostre “disc dur”. Com a exercici, intentin recordar la veu d’un company d’escola. Com era el timbre, el seu to, la seva dicció …?

-Cap avall i a la dreta: Kinestèsica / memorística. Recordem sentiments, olors, sabors … Recordes a què fa olor la terra mullada per la pluja …?

I tu? T’has fixat amb la teva mirada o l’orientació dels ulls quan penses una cosa o altre?Practica!!!;)

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: