Quan les Impressores 3D i aplicacions mòbils ens truquen a la porta de casa.

Es curiós com la tecnologia canvia la manera de fer les coses i modifica els nostres hàbits. Comunicar-se, compartir, comprar, llegir, escoltar… aquestes tecnologies, ens permeten arribar on mai hauríem pensat que arribaríem. Des d’un sol ordinador o mòbil, podem viatjar per on vulguem, per exemple, des de google maps, amb l’aplicació street vew podem anar fent algun recorregut, conèixer els carrers o els parcs de les gras ciutats o dels pobles més pintorescs.  O, amb  Google business photo, podem veure l’aspecte interior d’una llibreria, un restaurant, un hotel o una botiga abans d’anar-hi en persona. Aplicacions on podem escoltar musica, llegir, conèixer gent nova, obtenir informació de com arribar algun lloc estan a l’ordre del dia.

appnobil

Son moltes les eines tecnològiques que utilitzem dia a dia i que molts de nosaltres hem anat introduint a les nostres vides. Com, a través del telèfon mòbil, s’escurcen les distàncies i ens permet obtenir la informació que necessitem.

Una de les coses que m’està sorprenent més son les aplicacions destinades a productes i les impressores 3D amb el seu creixent funcionament en gairebé tots els àmbits de treball. Per exemple,  un casal d’estiu ha organitzat en format tallers ,  l’ús d’un sistema de fabricació de productes personalitzats basat en la tecnologia, disseny i combinació d’altres eines com les impressores 3D, les talladores laser,  etc. que pretén crear productes de manera local enlloc de fabricar-los en sèrie i transportar-los des de l’altre punta del món. Això va ser a principis d’estiu al FabKids de Barcelona .

fabkids barcelona

Les impressores 3D s’han acostat a poc a poc a la vida quotidiana. És una màquina capaç de construir estructures físiques, molt similar al que fa un escultor sobre pedra: pensar en un objecte real i materialitzar sobre la taula. El resultat és un element completament personalitzat fet d’un sol cos, el que pot servir per si sol o per ser part d’una estructura més gran i complexa. Poden fer la funció d’una part del cos , joguines per a nens, inclús vestits fets a mida o perquè no, les claus de la porta de casa nostra. En aquest últim cas, dos estudiants del MIT van crear un programari capaç de crear reproduccions 3D imprimibles de claus a partir d’una simple fotografia. Tot i la sorpresa, també pot crear certa desconfiança o certa inseguretat a l’hora de pensar si et poden entrar a casa fent una copia de la teva clau.

Fins ara, si necessitaves un duplicat de la teva clau, s’imposava una obligada visita al manyà o a un centre de bricolatge – ferreteria per demanar una còpia, a partir d’ara n’hi haurà prou amb tenir accés a una impressora 3D o a una aplicació de mòbil, com per exemple Keyme.

llaves

 

Tot i que en els últims anys han anat apareixent sistemes de panys intel · ligents que funcionen directament mitjançant el reconeixement de dades biomètriques o mitjançant identificadors instal · lats al smartphone, la majoria de nosaltres continuem usant claus físiques de metall i per sort (sobretot per al meu sector professional) continuem anant a les ferreteries i centres de bricolatge per fer les copies d’aquestes claus. Tot hi així, molts d’aquests centres de bricolatge s’estan modernitzant introduint maquinària especial per adaptar-se aquests nous temps. Maquines que a través d’una fotografia poden fer aquestes copies amb el menor temps possible. Tot i així, son poc accessibles econòmicament encara, però tot arriba.

 

 Als EEUU ho tenen clar ja. Serveis com KeyMe o Keys Duplicated, han mostrat les seves plataformes per al duplicat de claus, plataformes que funcionen d’una manera senzilla, traient una foto de la clau en qüestió, perquè aquesta sigui escanejada i ens sigui enviada de nou. Però què passa quan les perdem o ens les deixem dins de casa? Doncs que hem de buscar una còpia que tingui algun amic o familiar o bé trucar al manyà. KeyMe pretén aportar una solució intermèdia a aquest problema usant el núvol com a magatzem digital de claus virtuals. Com? Instal · lant una aplicació al mòbil mitjançant la qual podrem escanejar les claus de casa a través de la càmera de fotos del telèfon. Un cop tenim una còpia virtual de la clau aquesta es puja al núvol perquè puguem accedir-hi quan vulguem.  Amb aquesta clau virtual podem anar a un quiosc o botiga compatible amb el sistema i deixar-los la còpia virtual perquè ens facin una còpia física.

 

Sens dubte el debat està interessant i hi ha molt a fer encara perquè un servei així funcioni i sigui adoptat per la majoria. La veritat, segur que hi ha casos en què KeyMe (o altres plataformes que es dediquin a aquest ninxol de negoci) pot arribar a resultar molt útil, però encara ara no es sap si el grau de seguretat del sistema serà suficient com perquè tingui èxit.

Seguirem investigant! 🙂

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: