Les mans, què diuen de tu?

Alguns l’anomenen l’equació de l’èxit, altres creuen que és l’habilitat d’influir en els altres positivament a través del llenguatge corporal i altres en diuen persuasió.

Hi ha una relació directa entre el nostre pensament i les mans, que les converteixen en les eines que millor acompanyen el nostre missatge verbal, reforçant paraules o frases a través dels moviments. Hi ha la típica broma de dir que “Fulano es quedaria mut si li lliguessin les mans”. No obstant això, és cert que tots estaríem bastant incòmodes si haguéssim de renunciar als gestos amb què tan sovint acompanyem i il·lustrem les nostres paraules no? “(F.Davis, 2008, p 97.)

Les mans i els braços són molt importants per qualsevol presentació o per qualsevol conversa que tinguem, ja que acostuma a ser un dels primers punts de contacte. Està demostrat que quan els moviments de mans i braços acompanyen el que es diu, ajuden a la retenció del missatge i hi incorporen connotacions positives o negatives, segons els moviments utilitzats.

Aquí et detallo el significat que alguns moviments poden transmetre:

encaixar les mans

Mostrar-les amb la palma amunt: Apertura i honestedat. Proporciona sensació intuïtiva que s’està dient la veritat, (els nens les amaguen quan menteixen i els adults les poden arribar a guardar a les butxaques). També pot significar no voler participar en la conversa.

Mostrar-les cap avall: Projecció d’autoritat. Sensació d’ordenament i susceptible de provocar sentiments negatius, tot i que si es pot considerar normal en un context laboral on hi ha jerarquia. En conferències pot fer la impressió d’agressivitat i mala educació.

Amb dit senyalant: Provoca submissió i judici sobre els altres. Connotació de culpar. Aixecar el dit índex a l’altura dels ulls, o utilitzar un objecte en aquesta posició, demana l’atenció completa dels qui l’escolten i sosté la possessió de la paraula.

Fregar-se les mans: Si es fa ràpidament mostra expectatives positives o una bona oportunitat pel receptor, mentre que si es fa lentament mostra expectativa de lucre o interès per la mateixa persona. Això és un clàssic en les pel·lícules, no us heu fixat que entenem els moviments en certes escenes on els moviments aclareixen el missatge i les intencions dels interlocutors?

Mans unides( totalment agafades): Pot mostrar confiança, però amaga una actitud reprimida, ansiosa o negativa. La persona se sent massa exposada i no pot relaxar-se. Això passa moltes vegades quan s’està davant d’altres persones i no se sap què fer amb les mans.

Puntes dels dits unides: expressa confiança i seguretat, però pot arribar a confondre amb arrogància. Molt útil per detectar si els rivals tenen bones mans a jugar a pòquer. També és molt visible entre els polítics, com s’obren i es tanquen els gestos en les seves exposicions, mostres obertura per reforçar el missatge però també ens poden transmetre rigidesa al mantenir-se molta estona en aquesta posició.

Encaixar les mans:

En general és un senyal de confiança i benvinguda. Moltes vegades mostren també el domini o control de la situació o d’un interlocutor sobre l’altre. L’encaixada de mans és una manera de conèixer d’entrada a la persona que tenim al davant. Depenent de com et dóna la mà, saps com és i com començarà la vostra trobada. Les “bones encaixades” comuniquen sociabilitat i assertivitat, mentre que les “males encaixades” comuniquen inseguretat i desdeny.

ma1

Amb la mà cap amunt demostra confiança, la mà cap avall és domini, amb les puntetes és desinterès i feblesa… Depenent de la fermesa amb la qual se sosté la mà també ens demostrarà com és la persona.

Quan doneu la mà, observeu la posició de la mà, del cos i la mirada. Això us ajudarà a saber quina classe d’interlocutor teniu al davant i com heu d’actuar amb ell.

Observeu-vos!;)

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: